Het is begin december, hoog tijd om ons voor te bereiden op een nieuw jaar! Om je daar een handje bij te helpen, helderen we even op welke verzekeringen je absoluut MOET hebben in 2022, maar ook welke je VRIJBLIJVEND kan aangaan. Vrijblijvend betekent niet dat deze verzekeringen minder van belang zijn, integendeel dat zijn ze zeker!

Verplichte verzekeringen? Belangrijk!

In België kan je het aantal verplichte verzekeringen tellen op één hand. Welke verzekeringen passen in dit rijtje? Onder meer de verzekering van Burgerlijke Aansprakelijkheid van je auto of motor hoort hierbij, de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering horen in dit rijtje. Daarnaast zijn er nog twee andere verplichte verzekeringen mogelijk op het moment dat je (1) een contract aangaat met een verhuurder, namelijk een brandverzekering, en (2) een lening aangaat bij de bank voor een nieuwe wagen, meer bepaald een omnium. Maar welke verzekeringen liggen er nog binnen jouw handbereik?

Facultatieve verzekeringen? Even belangrijk!

Omdat iets niet verplicht is, wordt het al snel in de wind geslagen als niet relevant. Wat betreft optionele verzekeringen is dat helemaal niet het geval. Deze zijn namelijk even waardevol als de verplichte verzekeringen, want je weet jammer genoeg nooit wat je te wachten staat in de toekomst. We lijsten hier enkele mogelijkheden op:

–       Een Digital Omnium is een verzekering die al je elektronische apparaten dekt, zoals je smartphone of laptop.

–       Een sportverzekering is een verzekering die je dekt bij sportaangelegenheden, zoals een medische kost.

–       Een verzekering fiets- en andere voortbewegingstoestellen is zoals de naam doet vermoeden, een verzekering die de toestellen waarmee je je verplaatst, dekt bij diefstal.

–       Een reisannuleringsverzekering is een verzekering die je reis dekt van zodra je de reis, omwille van omstandigheden, moet annuleren.

–       Een familiale verzekering is een verzekering die je gezin (inclusief huisdieren) beschermt als u schade berokkent aan iemand buiten uw gezin.

–       Een woningverzekering is een verzekering die een eigenaar zijn eigendom dekt.

–       Een assistance verzekering is een verzekering die je bijstaat bij autopech – ziekte of ongeval in buitenland.

–       Een hospitalisatieverzekering dekt je medische ziekenhuiskosten.

Ben je dit jaar flink geweest? Vergeet dan zeker niet om een optionele verzekering te vragen aan de Sint. Hij wilt namelijk ook ieder jaar opnieuw het allerbeste voor jou!

Terug naar overzicht