Kinderen houden ervan om tijdens vakantieperiodes met hun vrienden op kamp te gaan. Ravotten, bergbeklimmen, paardrijden, dansen, het passeert allemaal de revue. Dat verbaast je vast niet, aangezien alle hobby’s tegenwoordig in een kampmeerdaagse gegoten worden. Maar… is je kind verzekerd op zo een uitstap?

Gerust hart

Als ouder is het sterker dan jezelf, maar de zorg en bezorgdheid voor je kind is groot. Al helemaal van zodra ze er enkele dagen op uit zijn zonder jou. Op kamp, bijvoorbeeld, zijn ze vaak langer dan een weekje weg wat je ouderhart soms wel 10 keer sneller doet slaan. Maar geen paniek, de meeste kampen zijn verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden. Vandaar dat je voor de meeste kampen lidgeld dient te betalen aan het begin van het jaar of vooraleer je kind op kamp vertrekt.

Beschermd op kamp

Normaliter kan je ervan uitgaan dat organisatoren van een vereniging de volgende verzekeringen aangaan:

  • Lichamelijke ongevallen;
  • Juridische bescherming;
  • Burgerlijke aansprakelijkheid.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je er als ouder voor kiezen om zelf een ongevallenverzekering onder je vleugels te nemen, alsook een familiale verzekering.

De eerste geeft je een ruimere medische bescherming. De tweede beschermt jou en je kind tegen schade aan derden. Deze schade is zo goed als altijd onopzettelijk veroorzaakt, maar de kosten hiervan kunnen snel oplopen.

Op kamp in het buitenland

Natuurlijk vinden niet alle kampen plaats binnen de Belgische grens. Vandaar dat we de kleine lettertjes even onder de loep nemen. Het is namelijk zo dat de organisator van een buitenlands kamp verplicht is om een bijstandsverzekering af te sluiten. Stel dat zij dit niet doen, dan is er een grote mogelijkheid dat zij hun vergunning kwijt spelen.

Vertrekt jouw kind een dezer weken op kamp? Spring dan zeker eens binnen voor gedetailleerde informatie.

Terug naar overzicht