Tips om de autokeuring te overleven

Voorkom een boete Zorg ervoor dat je op tijd naar de keuring gaat. Je moet 2 maand voor de vervaldatum die op je keuringsbewijs staat je wagen laten keuren. Waar keuren? Je kan je wagen laten keuren bij eender welk keuringscentrum. Maar kreeg je een rood keuringsbewijs, dan dien je je opnieuw aan te melden in hetzelfde centrum voor een nieuwe controle. Welke documenten? Controleer of je de volgende documenten op zak hebt voor de keuring:

Tips om de autokeuring te overleven2024-03-02T20:11:20+01:00

Bescherm je woning en wagen tegen de koude

In de winter kunnen leidingen barsten, een lek in het dak opduiken, … . Om te voorkomen dat het winterweer schade berokkent aan je huis moet je beletten dat er warmte verloren gaat, dat er koudebruggen ontstaan en dat er vocht in je woning sluipt. Laat nakijken of er een renovatie nodig is van je dak, de muren, ramen en deuren. Warmte gaat vooral verloren via het dak. Is je dak wel goed geïsoleerd? Hou de warmte binnen door ook de muren goed te isoleren. Ook is het aangewezen om de voorgevel te renoveren door thermische isolatie (aan de buitenkant).

Bescherm je woning en wagen tegen de koude2024-03-02T20:11:20+01:00

Gouden tips voor wie aan pensioensparen doet

Pensioensparen, hoe haal je daar nu het maximum aan voordelen uit? 1.   Begin zo vroeg mogelijk Je kan beginnen met pensioensparen vanaf 18 jaar, tot het jaar waarin je 64 wordt. Wil je dus maximaal profiteren? Begin dan zo vroeg mogelijk.

Gouden tips voor wie aan pensioensparen doet2024-03-02T20:11:20+01:00

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

We horen je denken ‘een elektrische auto aankopen is duurder dan een gewone wagen’, maar dat compenseer je dan op andere vlakken. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen bij de éénmalige BIV en de jaarlijkse verkeersbelasting. Je hoeft in Vlaanderen namelijk geen BIV of verkeersbelasting te betalen en in Brussel en Wallonië kosten deze belastingen minder dan bij een klassieke diesel- of benzinemotor. Er zijn tevens kortingen op de autoverzekeringspremie voor energiezuinige wagens. We zetten de voordelen nog even op een rijtje:

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?2024-03-02T20:11:20+01:00

Niets te verbergen, wel te beschermen

Datingsites en -apps zijn populairder dan ooit. Er zijn echter heel wat valse profielen en het gevaar voor oplichting via een datingsite loert om de hoek. Oplichting via een datingsite is vooral gericht op de diefstal van geld en/of de diefstal van persoonlijke of bankgegevens. Maar hoe bescherm je je nu tegen dergelijke oplichting? We geven enkele praktische tips.

Niets te verbergen, wel te beschermen2024-03-02T20:11:20+01:00

Vergeet de pre-ski niet!

Pre-ski zijn oefeningen of trainingen die je lichaam voorbereiden op de wintersport. Zo riskeer je minder skiblessures. Extra gerust het sneeuwtapijt op Een ongevallenverzekering, die je medische kosten vergoedt na een skiblessure, is zeker aangeraden en beschermt je ook wanneer je uitglijdt op gladde plekken. Ook een familiale verzekering kan handig zijn, wanneer je schade veroorzaakt aan anderen. Dus bijvoorbeeld wanneer je tegen een andere skiër aan botst. Sla je per ongeluk een raam in met een van je skilatten, dan ben je hier ook mee geholpen.

Vergeet de pre-ski niet!2024-03-02T20:11:20+01:00

Wat met een elektrische wagen in de winter?

De actieradius van een elektrische wagen is kleiner in de winter. Hoe komt dat? De actieradius (of het maximaal aantal km dat een voertuig kan afleggen zonder te moeten opladen) kan in de winter 25% tot 30% kleiner zijn dan in de zomer. Dit heeft verschillende redenen.

Wat met een elektrische wagen in de winter?2024-03-02T20:11:20+01:00

Samen door het leven? De checklist.

Je bent van plan om te gaan samenwonen met je partner? Proficiat! We geven je graag enkele tips mee waar je moet aan denken op vlak van verzekeringen:

Samen door het leven? De checklist.2024-03-02T20:11:20+01:00

Zo kom je goed verzekerd de winter door

Een slippertje met de wagen, een valpartij op de gladde stoep, bevroren leidingen, … . Het kan je allemaal overkomen tijdens de winter. Welke verzekeringen heb je nodig om je hiertegen te beschermen? Met deze tips zijn jouw verzekeringen 100% winterproof! Goed verzekerd de baan op Gladde wegen door rijm- of ijzelplekken en bladeren, de zon hangt laag en schittert op de weg, autoruiten zijn aangeslagen of bevroren. Allemaal zaken die gevaarlijk kunnen zijn in het verkeer.

Zo kom je goed verzekerd de winter door2024-03-02T20:11:20+01:00

Hoe veilig rijden in de winter?

Tijdens de winter verdient niet alleen je wagen extra aandacht, maar ook je rijstijl. Zijn de wegen spekglad? Dan laat je het best de wagen thuis, alsook jezelf. Moet je echt de baan op? Pas dan je rijstijl volledig aan! Hou steeds voldoende afstand van je voorganger. Voorkom bruuske rembewegingen om slipgevaar te voorkomen. Winterbanden? Autobanden krijgen het hard te verduren in de winter en gaan de strijd aan met grip op de weg.

Hoe veilig rijden in de winter?2024-03-02T20:11:20+01:00